Cheroma

CHEROMA, Husky Dane ägd av Tommy Mattsson och hans fru sedan 1995 med hemma hamn Almösund på Tjörn, där även Moby Dick låg något år.
Båten är tillverkad av BAESS BOATS Tillv. nummer KLB00016 0577H
Enligt första ägaren är båten test båt för Båtnytt 1978 och kallades då höghus på sjön. Lars Uhr var första ägaren då gick hon under namnet ” Fröken Uhr”. Nedan bilder från förberedelserna inför upptagningen 2011.

Lite kommentarer från Mattssons som admin kopierat över hit:
Hej det var Tommy på Cheroma igen, jag glömde en sak när jag köpte Cheroma som jag döpt den till, var hennes namn Lazy Lady ifrån Karlstad.
Värme växlarn var totalt slut, och jag började kontrolera en del saker.
En upptäckt var att det funnits ett avgaslarm tidigare, men kablaget var avklippt.
Jag tog i kontakt med Patriksson Diesel service och han monterade tempratur censorer på maskinen och sen var vi ute och körde.
Och kontentan av det hela blev att göra avgas röret större, så det blev byte till värmeväxlare ihop med avgaslimpan samt ny slang med mera.
Det blev mer kraft på lägre varv. Samt när jag jag byggde om bad bryggan fanns det bara 90 graders vinkel på avgaskrökar att köpa för avgasröret måste ut på sidan i akter ruffen, så det fick bli en egen tillverkning med 45 grader, det blev bra men tajt om plats under kojen i aktern.
En kommentar till, vi hade också en Finnsailer 29 före Huskyn det är roligt för båda båtarna finns det inte så många av.

Vi och förra ägaren till MOBY DICK byggde om båtarna samtidigt och min erfarenhet är cirka 20% bättre fart / Ekonomi.
Cheroma gör på 1800rpm 7,5 knop och cirka 5 – 6 liter / timma.
Jag tror att formen finns kvar.

Kommentera